'
 


Frågor & svar

Vi har här samlat några vanliga frågor om våra tjänster. Om du inte skulle hitta svaret på just din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss

Vad behöver jag för Internetuppkoppling?
SmartBackup fungerar med alla former av Internet-uppkopplingar men vi rekommenderar någon form av bredbandsanslutning (exempelvis någon ADSL-anslutning).

Är det säkert att använda SmartBackup?
Ja. Våra backuptjänster har en mycket hög säkerhet. Vår utrustning driftas i toppmoderna datahallar och alla servrar är utrustade med speglade hårddiskar. Dessutom lagras dina backupfiler alltid på två separata servrar i två geografiskt åtskilda datahallar. Dina filer är dessutom kraftigt krypterade med en krypteringsnyckel som du själv väljer, och du är därmed den enda som kan öppna/återskapa dina filer (inte ens vi på SmartBackup kan öppna dina filer).

Överföringen av data mellan din dator och vårt backupsystem sker via en säker Internetansltning, av samma typ som de svenska Internetbankerna använder.

Kan jag säkerhetskopiera flera datorer med SmartBackup?
I varje konto ingår klientprogram för säkerhetskopiering av en dator. Om du behöver säkerhetskopiera mer än en dator kan du antingen köpa till extra klienter, eller sätta upp en filserver som du kör SmartBackup på. Kontakta oss om du behöver hjälp att säkerhetskopiera flera datorer.

Jag behöver med än 10GB lagringsutrymme - kan ni erbjuda detta?
Självklart kan vi skräddarsy backuplösningar helt enligt dina önskemål och krav. Vi kan leverera lösningar med den mängd lagringsutrymme, och det antal användarklienter du önskar. Du är välkommen att begära en offert, om du vill ha prisuppgift på ett skräddarsytt konto.

 


Senaste nytt

2007-03-23
Det är viktigt med en fungerande backup

2007-02-06
Byte av telefonväxel

2007-02-02
Backa upp MySQL utan extra kostnad

2006-12-03
Årets julklapp till säkerhetsmedvetna företag och privatpersoner

 

Mer information

- Så fungerar SmartBackup
- Produktblad (PDF)
- Om SmartBackup HB
- Begär offert!
- Bli återförsäljare
- Driftinformation
- Allmänna villkor (PDF)
- Manual (PDF)